NASLOVNICA O NAMA KONTAKT PRIJAVA REGISTRACIJA ENHR
OPG DIDULICA PLODOVI PRIRODE
Središnja Hrvatska
Kinjačka 23, 44211 Kinjačka
+385(0)91 345 4811
+385(0)91 880 2970
-
 
 

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Didulica osnovano je 2010. godine s ciljem promicanja ekološkog uzgoja, prvenstveno aronije i sličnih, manje poznatih kultura na ovim prostorima te očuvanja starih kultura voća, povrća i žitarica uz primjenu novih znanja o ekološkom uzgoju i zdravoj hrani.

Gospodarstvo Didulica nalazi se u selu Kinjačka udaljenom 20-tak kilometara od Siska (područje Banije / Banovine) na dvije lokacije. Primarna kultura koju obitelj uzgaja je aronija s preko 2000 sadnica. Ujedno se istražuje kako druge, manje poznate kulture za ovo područje uspijevaju u novom okolišu te je plan nastaviti s uzgojem i promicanjem onih koje se pokažu uspješnima.

Pored aronije, svake godine je na imanju bogat urod šljiva, krušaka i jabuka od kojih se proizvode rakija, pekmezi, marmelade i jabučni ocat. Aronija se dodaje mnogim proizvodima, što se pokazalo uspješnim u kombinacijama poput aromatiziranih rakija, likera i pekmeza. Na gospodarstvu se od aronije proizvode i sokovi i čajevi.

Biljke koje se uzgajaju na imanju nisu tretirane pesticidima niti herbicidima, a uzgoj podliježe ekološkom nadzoru tijekom prijelaznog razdoblja do dobivanja certifikata. Zaštita se provodi isključivo ekološkim metodama. Gotovi proizvodi ne sadrže umjetne aditive i konzervanse. Lokacija je također dovoljno udaljena od grada da nema opasnosti od zagađenja zraka, tla i vode.

S obzirom na manjak ekološki uzgojenih prehrambenih namirnica na tržištu te manjak bilja poput aronije koja je izrazito ljekovita biljka, želja obiteljskog gospodarstva Didulica je obogatiti domaću proizvodnju korisnim kulturama i promicanje ekološkog uzgoj te ponuditi potrošačima veću mogućnost izbora prehrambenih namirnica iz provjerenog, domaćeg uzgoja.

 

                

*Slanje upita i narudžba bez provizije direktno ponuđaču!

 

 

Proizvodi OPG-a Didulica

Osnovu proizvodnje čine  zdrave namirnice od aronije ili s aronijom kao dodatkom te alkoholna pića. Voće koje se koristi je ekološki uzgojeno, bez primjene herbicida, pesticida i njima sličnih zaštitnih sredstava. U sokove i prehrambene proizvode se ne dodaju konzervansi, pa se zato preporučuje držanje u hladnjaku nakon otvaranja.  Alkoholna pića su pripremljena praktičnom primjenom iskustva u tradicionalnoj pripremi i novih saznanja na tom području.

Asortiman se stalno proširuje, a trenutno uključuje: sok, čaj i bobice od aronije, aroniju u prahu, pekmeze od aronije u kombinaciji s drugim okusima, kolačiće s aronijom, čips od jabuke, sirup od maslačka s aronijom i bez nje, Aroniku – rakiju s aronijom, rakije od šljive, kruške, jabuke i grožđa, medicu, kuhanu rakiju te likere od dunje, pive i kruške.

  • Rakije i likeri

Šljive, jabuke, kruške, trešnje, breskve, loza i dunje koje rastu u voćnjaku na sunčanoj padini  su stare sorte. Mirisne su i sočne i uzgajane potpuno prirodno, bez ikakvih kemijskih pomoćnih sredstava. Rakije pečene od tog voća su posebne jer su pripremane s posebnom pažnjom. Sve jabuke, kruške, dunje ili breskve su rukom očišćene od svih oštećenja kao i  peteljki i koštica. Samo potpuno zdravi plodovi idu na ukomljavanje. Destilacija se radi na tradicionalan način, u bakrenom kotlu. Zatim rakije odležu 40-45 dana da se arome stabiliziraju i tek onda se pune u staklene boce. Likeri su također potpuno prirodni. Dunje iz vlastitog voćnjaka, očišćene i usitnjene, stavljene u rakiju od jabuka, s mirodijama po starinskim receptima. Kruškovac je od sušenih krušaka a ne od ekstrakta. Liker od koštica od marelica je ne samo ukusan, već ima i ljekovitih svojstava. U sve što rade, ova obitelj unosi sunce, zdravlje, tradiciju i svoju strast tako da se to mora osjetiti i u okusu gotovih proizvoda.

Izdvojeno iz ponude:

  • Aronika

Rakije su specijalnost i vještina koja je stečena velikim ulaganjima i trudom. Rakija s aronijom, odnosno Aronika posebna je jer nije postojala do sada, a nastala je od potpuno ekološki proizvedenog voća. Baza joj je rakija od jabuke, a aronija je dodana da joj obogati okus. Za ljubitelje malo oštrije i jače rakije posebnog okusa, Aronika će biti pun pogodak.

  • Liker od pive

I od pive je moguće napraviti slatko piće. Prema okusu je teže pogoditi od čega je liker spravljen nego prema boji. Liker zadržava upravo toliko okusa pive u sebi da se odlično prožima s osnovom od domaće rakije od jabuka.

  • Liker od tamne pive

Liker od tamne pive spravljen je prema posebnoj, originalnoj recepturi zahvaljujući kojoj je zadržao slatkoću likera, ali i blagu gorčinu pive. Prilikom konzumacije prvo se osjeti slatki okus težeg likera, a zatim tamna piva. Baza je domaća jabukovača, rakija od organski uzgojenih jabuka. Udio alkohola: 20,6%.

  • Sok od aronije

Tek ubrane bobice pune sunca stavljaju se u prešu. U sok se ne dodaje niti voda ni zaslađivači – sama i čista priroda zarobljena u boci. Sok je pasteriziran i njegova trajnost do otvaranja je vrlo duga, ali čim ga otvorite, čuvajte ga u hladnjaku. Preporučena doza za održavanje dobrog imuniteta je 0,03-0,05 l  (čašica za rakiju) dnevno, no 2-3 puta dnevno učinit će čuda za opće stanje organizma.

  • Sušene bobice aronije

Sušene bobice aronije pune su svim korisnim sastojcima koje sadrži svježa aronija, samo u još koncentriranijem obliku. Bobice aronije mogu se konzumirati kao zdrava grickalica. Za opće poboljšanje dovoljno je svakodnevno pojesti 3-4 grama, što je otprilike 1 velika žlica dnevno.


                           

*Slanje upita i narudžba bez provizije direktno ponuđaču!

 

 

 
©2017. RURALNA.hr Sva prava pridržana. Hvala na posjeti. Uvjeti korištenja
close
Pošaljite upit ...
Vaša poruka